När TV-kamerorna slocknat började en vänskap

När TV-kamerorna slocknat började en vänskap

Supportföretagets VD Tove Åkerman Stenman skänkte i TV 3:s program Lyxfällan 10 000 kronor till Jocke Kempe – en ung kille som genom några felval i livet hamnat i ekonomisk knipa.

Men viktigare ändå var att hon erbjöd ett mentorskap.

Sedan TV-kamerorna slocknade efter inspelningen i juni har Jocke och Tove regelbunden kontakt.

– Tove har betytt hur mycket som helst för mig. Hon ger mig stöd och råd kring allt i livet. Är jag ledsen eller orolig får hon mig på andra tankar. Hon är dessutom bra på att hitta utvägar och lösningar när jag ser problem, säger Jocke Kempe, som beskriver henne som en ”extramamma”.

Jocke kommer från trakterna kring Köping, där Supportföretaget har sitt kontor och Tove själv bor, även om han numera bor i Eskilstuna.

Hon fick idén att hjälpa Jocke lite extra efter ett mejl från honom.

– Under inspelningen hade han fått rådet att ordna en loppis för att dra in pengar. Han hörde av sig till en massa företag och undrade om vi hade några loppisprylar att skänka. Jag kontaktade produktionsbolaget och föreslog att vi dels skulle ge honom en ekonomisk gåva, dels erbjuda mentorskapet, berättar Tove Åkerman Stenman, som fick överraska Jocke framför kamerorna redan nästa dag.

Supportföretaget, som arbetar med marknadsundersökningar, ser insatsen som en del av CSR-arbetet.

– Vi vill göra skillnad för människor oavsett vilken bakgrund eller vilka omständigheter de kan ha hamnat i eller vilka felval de gjort i livet, säger Tove Åkerman Stenman.

Hon menar att det i mentorskapet både handlar om att hjälpa till med jobbrelaterade saker – men lika mycket om andra saker.

– Det handlar mycket om att vara en medmänniska. Jag säger till Jocke att om jag kan stötta honom nu, så kanske han stöttar andra senare. Det blir goda ringar på vattnet. Sådana behövs i världen, säger hon.

Hur det går för Jocke?

– Jodå, jag jobbar nu som boendestödjare för barn med autism.

 

Om Supportföretaget:

Supportföretaget TMJ Group AB är ett fullserviceföretag inom marknadsundersökning och analys med främsta anlitande branscher inom energi- och industrisektorerna. Bolaget har sitt säte i Köping.

www.supportforetaget.se

För mer information:

Tove Åkerman Stenman: 070-738 99 95 eller tove@supportforetaget.se